Doporučujeme připravit dort jeden den předem, aby se mohl dobře proležet a piškoty prosáknout. Pak je to ňamka!

do velké dortové formy o průměru 26 cm

máslo na vymazání a strouhaný kokos na vysypání formy

20 g želatiny
200 ml vody

100 g moučkového cukru
600 g zakysané smetany
400 g pomazánkového másla
100 g strouhaného kokosu

cca 200 g dětských piškotů
150 ml kávy s rumem

500 g meruňkového kompotu
300 g ananasového kompotu

400 ml šťávy z kompotů
15−20 g želatiny

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

Želatinu vsypeme do vody, zamícháme a necháme nabobtnat alespoň 10 minut.

Zakysanou smetanu smícháme s pomazánkovým máslem, cukrem, kokosem a do této hmoty vešleháme želatinu.

Do dortové formy klademe piškoty, které pokapeme kávou s rumem, potřeme vrstvou krému, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu krému, vrstvu piškotů, pokapeme kávou s rumem, poslední část krému, dort sklepneme a ozdobíme zbylým ovocem a dáme do chladu.

Z kompotové šťávy připravíme podle návodu želatinu. Běžný postup – želatinu smícháme se studenou šťávou, necháme asi 10 minut nabobtnat, za stálého míchání zahřejeme (nevaříme!) až do úplného rozpuštění želatiny. Želatinu necháme mírně vychladnout a ještě vlažnou ji nalijeme na dort.

Dort uchováme v lednici a podáváme až druhý den.

Ohodnoťte tento recept: 

55 hlasů

Další recepty Celý díl