Dort Malakov
Doporučujeme připravit dort jeden den předem, aby se mohl dobře proležet a piškoty prosáknout. Pak je to ňamka!
do velké dortové formy o průměru 26 cm
máslo na vymazání a strouhaný kokos na vysypání formy
20 g želatiny
200 ml vody100 g moučkového cukru
600 g zakysané smetany
400 g pomazánkového másla
100 g strouhaného kokosucca 200 g dětských piškotů
150 ml kávy s rumem500 g meruňkového kompotu
300 g ananasového kompotu400 ml šťávy z kompotů
15−20 g želatiny
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Želatinu vsypeme do vody, zamícháme a necháme nabobtnat alespoň 10 minut.
Zakysanou smetanu smícháme s pomazánkovým máslem, cukrem, kokosem a do této hmoty vešleháme želatinu.
Do dortové formy klademe piškoty, které pokapeme kávou s rumem, potřeme vrstvou krému, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu krému, vrstvu piškotů, pokapeme kávou s rumem, poslední část krému, dort sklepneme a ozdobíme zbylým ovocem a dáme do chladu.
Z kompotové šťávy připravíme podle návodu želatinu. Běžný postup – želatinu smícháme se studenou šťávou, necháme asi 10 minut nabobtnat, za stálého míchání zahřejeme (nevaříme!) až do úplného rozpuštění želatiny. Želatinu necháme mírně vychladnout a ještě vlažnou ji nalijeme na dort.
Dort uchováme v lednici a podáváme až druhý den.
Ohodnoťte tento recept: