Těstoviny

Thajské nudle „phad thai“

Phad Thai nudle i další dva následující recepty najdete na jídelníčku thajských restaurací i v České republice.

1 porce

3 lžíce oleje
10 g česneku
10 g cibule
5 vyloupaných krevet
1 vejce
200 g rýžových nudlí
1 lžíce rajčatového protlaku
10 g cukru
1 chilli paprička
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
lžíce sušených krevet
lžíce mletých arašídů
hrst sójových klíčků
1 lžíce pažitky

na ozdobu mleté arašídy

Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájené tofu, česnek a šalotku, vložíme vyloupané krevety a vmícháme vejce. Vložíme spařené a scezené rýžové nudle, rajčatový protlak, cukr, nakrájenou chilli papričku a zarestujeme. Směs ochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, přidáme lžíci sušených krevet, mleté arašídy, sójové klíčky a pažitku. Na talíři lehce posypeme mletými arašídy.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl