Moučníky a cukroví

Sicilské cannoli

Cannoli – smažené těsto plněné skvěle ochucenou ricottou patří opět k tradičním pokrmům ze Sicílie. Šéfkuchař Andreas Accordi je zhotovil bravurním způsobem. Když vše dobře okoukáme, nebude nejmenší problém připravit cannoli podomácku.

6 porcí

těsto

500 g hladké mouky „00“
40 g rozpuštěného vepřového sádla
25 g cukru krupice
200 ml červeného vína
olej na smažení

V míse mícháme mouku s vepřovým sádlem, vínem a cukrem dokud nám nevznikne hladké těsto. Z něho vyválíme 2 mm slabý plát a pomocí vykrajovacího kolečka (8 cm), vykrojíme 12 disků.

Disky obtočíme kolem nerezového válce tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout k sobě. Poté je smažíme v rozpáleném oleji na 180 °C dokřupava. Po usmažení je necháme oschnout na savém papíru.

náplň

500 g ricotty
150 g moučkového cukru
50 g nasekané tmavé čokolády
50 g nasekaných pistácií
2 lžíce pomerančového kompotu

Vyšleháme ricottu s cukrem do hladkého krému, přidáme čokoládu, lžíci pomerančového kompotu a 25 g pistácií. Každou cannolu naplníme ricottovým krémem. Nakonec namočíme jeden z konců cannoli do pistácií a druhý do pomerančového kompotu. Cannoli položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

63 hlasů

Další recepty Celý díl