Ovocná jídla

Jablkové knedlíčky tetičky Labajky

Jemné a lahodné jsou knedlíčky paní Labajové z Valašské Polánky.

4 porce

160 g hrubé mouky
500 g jablek
kůra z ½ citronu
2 špetky skořice
1 vejce
případně strouhanku na zahuštění
hladká mouka na obalení

na podávání − přepuštěné máslo a moučkový cukr nebo opražená strouhanka

Do mísy nasypeme mouku, na hrubém struhadle nastrouháme jablka, na jemném citronovou kůru, přidáme 2 špetky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat.

Poté přimícháme 1 vejce a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. (Pokud jsou jablka šťavnatější, můžeme dohustit ještě strouhankou).

Kuličky obalíme v hladké mouce a vaříme je 5 minut. Scedíme je, podáváme s přepuštěným máslem a sypeme cukrem nebo opraženou strouhankou.

Ohodnoťte tento recept: 

77 hlasů

Další recepty Celý díl