Polévky

Dršťková polévka po slovácku

10−12 porcí

2,5 l vody
600 g drštěk
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
cibule
čerstvé bylinky − majoránka, pažitka, petrželka
50 g sádla
1 cibule
sladká paprika
50 g mouky
česnek
sušená majoránka
mletý pepř
sůl

Dršťky důkladně vypereme, spaříme a uvaříme doměkka. Vodu během vaření několikrát vyměníme, do poslední várky vložíme zeleninu, kterou vaříme společně s drštkami ½ hodiny. Připravíme si jíšku – na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a paprikou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme zchladlým vývarem, dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, vložíme nakrájené dršťky a povaříme 15 minut. Osolíme, opepříme dle chuti. Vše můžeme připravovat již z uvařených drštek, postup je pak rychlejší.

Ohodnoťte tento recept: 

85 hlasů

Další recepty Celý díl