Moučníky a cukroví

Cassata Napoletana

350 g riccoty
150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
50 g hořké čokolády
80 g kandované citronové kůry
3 lžíce limoncella
čerstvé sezónní ovoce

korpus

4 vejce
120 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
kůra ze dvou citronů
máslo na vymazání plechu

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kůru z citrónu a jemně vmícháme sníh. Hotové těsto vlijeme na máslem vymazaný plech nebo pečící papír a pečeme při 200 C°asi 20 minut. Necháme vychladit.

Krém:

Riccotu vymícháme s cukrem, vanilkou a limonchellem. Přidáme kandovanou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Krém naneseme na korpus a zdobíme sezónním ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl