Saláty

Vuřtový salát

Z kvalitních špekáčků jsou výteční utopenci i opečená pochoutka u ohně. Naložené se spoustou pikantní zeleniny v marinádě z piva a hořčice však stojí také za pozornost.

4−6 porcí

400 g špekáčků
400 g směsi nakládaných perličkových cibulek, kukuřiček, feferonek, čerstvých nebo nakládaných žampionů
1 velká červená cibule

dresink

v poměru 1:1:1 hořčice, olej, 12° pivo
podle chuti střik octa
mletý pepř
sůl
petrželka kudrnka

na podávání hlávkový salát

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme na kousky krájenou zeleninu. Ingredience na dresink vymícháme do hladké emulze, smícháme s nasekanou kadeřavou petrželkou, se špekáčky a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl