Ryby a mořské plody

Listový salát s uzeným lososem

Dnes jsou všechny recepty velmi jednoduché, zadat si s nimi může i úplný začátečník. Ovšem neztrácejí z chuťové ani vizuální atraktivity. Pro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem. Nakonec i oči si musí přijít na své a kontrastní zelené na talíři vypadají nádherně. Sezamové semínko pak dotáhne salát k dokonalosti.

4 porce

200 g uzeného lososa
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
směs listových salátů – radicchio, lolo biondo, rukola
1 salátová okurka
1 mango
lžíce sezamového semínka
olivový olej
citronová šťáva

Smícháme med s dijonskou hořčicí. Do této směsi vložíme nakrájeného nebo natrhaného lososa, promícháme a necháme marinovat.

Omyté listové saláty natrháme a zlehka promícháme.

Okurku oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Stejně tak si počneme s mangem.

Sezamové semínko nasucho pražíme.

Na talíř servírujeme salát, okurky, mango, marinovaného lososa a každou porci zakápneme olejem a citronovou šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl