Pašteda z batátů a marshmallow bonbónů
2. BONUS pro návštěvníky našich webových stránek
Paštedy jsou zapékané směsi, především slané, v nekonečné řadě variací, zeleninových a masových přísad, jemně či pikantně kořeněných, skvěle využitelných pro „codůmdákové“ hody. (Věříme, že v některém z příštích dílů nám Amir dovolí uveřejnit pár pašted z jeho paštedové kuchařky.) Batáty jsou sladké brambory a pašteda z nich je skvělým dezertem. Dobře chutná vychlazená, k dobré arabské kávě s kardamomem. A je navíc vtipná svými marshmallow bonbóny, které při pečení zanechají na povrchu dezertu hezky výtvarnou texturu.
1 kg batátů
50 g rostlinného tuku (Hera)
½ skleničky medu
2 vejce
¼ skleničky vermutu
¼ skleničky mangového džusu
¼ skleničky hnědého cukru
½ lžičku soli
4 mleté (tlučené) hřebíčky
15 pěnových bonbónů marshmallow nakrájených na čtvrtkysklenička – 200 ml
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka.
Změklé máslo smícháme s medem, vejci, vermutem, džusem, cukrem, solí a hřebíčky, přidáme okapané batáty, bonbony a lehce rozšťoucháme.
Nalijeme do zapékací mísy a pečeme asi 30–40 minut.
Necháme vystydnout a vychladit v lednici.
Ohodnoťte tento recept: