Různé

Farmářský chléb

4 bochníky

1 kg žitné mouky
1 kg hladké mouky
1/2 kg polohrubé mouky
70 g droždí
3 lžíce octa
3 lžíce soli
3 lžíce drceného kmínu
cca 1,5 l vlažné vody

Všechny ingredience smícháme v tuhé těsto, dobře propracujeme a necháme asi 45 minut kynout. (Droždí se v tomto případě jen rozdrobí do mouky, kvásek se nepřipravuje.)

Během kynutí těsto 1–2× promísíme.

Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, z nichž vyválíme pěkné hladké bochánky.

Klademe je na pomoučený plech, kde je necháme ještě 30 minut kynout.

Pečeme na 220 °C 10–15 minut, poté zmírníme na 180 °C a pečeme ještě cca 45 minut.

Bochníčky chleba potíráme během pečení slanou vodou.

Ohodnoťte tento recept: 

104 hlasů

Další recepty Celý díl