Maso

Králík s nádivkou

Králík upečený nezvykle v nádivce místo s nádivkou je vynikající. Podávejte jej například s vařenými brambory s petrželkou a vychlazeným lahodným jablkovým kompotem (silné měsíčky jablek necháte přejít varem v oslazené vodě s hřebíčkem, kouskem skořice, citronové kůry, vanilkovým cukrem a dobře vychladíte). Nemá to chybu. Mňam!

6–8 porcí

200 g špeku
4 rohlíky
4 stroužky česneku
2 cibule
250 ml mléka 
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
majoránka
zelená petrželka nebo jiné bylinky

Špek nakrájíme na kostičky a ve větší pánvi vypečeme. Kostičky vyjmeme a ponecháme stranou.

Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme ze všech stran na tuku vypečeném ze špeku. Porce králíka přendáme do pekáče a zakryjeme nádivkou.

nádivka

Rohlíky pokrájené na malé kostičky navlhčíme mlékem, přidáme nastrouhanou cibuli, drcený česnek, vypečenou slaninku, vajíčka, pepř, kmín, majoránku, špetku muškátového oříšku a zelenou petrželku. Promícháme a nalijeme na opečeného králíka. Pečeme na 170 °C cca 45 minut pod poklicí, dopékáme dozlatova odkryté.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl