4 porce

400 g uzeného tolstolobika
50 g másla
1 jarní cibulka
50 g fenyklu
50 ml mléka
40 ml koňaku nebo brandy
40 g bílého chleba
1,5 dl smetany
10 g soli
pepř
bílý chléb
olivový olej

Střídku bílého chleba nalámeme a namočíme v mléce.

Fenykl a jarní cibulku nakrájíme na hrubší kousky a orestujeme je na přepuštěném másle.

Tostolobika zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme nahrubo, přidáme do pánve k fenyklu a cibulce, orestujeme, osolíme, opepříme, zakápneme koňakem, přidáme chléb a necháme vychladnout. Poté v kuchyňském kutru rozmixujeme.

Pěnou zdobíme kostky vykrájené z bílého chleba, zlehka opečené na olivovém oleji, zdobíme jarní cibulkou.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl