Moučníky a cukroví

Mascarpone krém s banány v karamelu a čokoládou

Cukrářka Silvie Sulánská připravila elegantní a chutný dezert opět ve stylu vzrušivé sladké tečky na závěr. Teď už zbývá jen nastudovat doporučená vína od Heleny Baker, opanovat kuchyň a miláčka máte ve svých sítích…

4 porce

Mascarpone krém

4 žloutky
40 g medu
80 g moučkového cukru
250 g mascarpone
pomerančový likér
200 ml šlehačky

Žloutky, med a moučkový cukr vyšleháme do husté pěny na vodní lázni. Pak pěnu došleháme do studena, poté zlehka přimícháme mascarpone, přidáme pár kapek likéru a našlehanou šlehačku.

Hmotu stříkáme do sklenic a střídavě prokládáme banány v karamelu a čokoládou.

Dozdobujeme oplatkami z jedničkového těsta.

Banány v karamelu

100 g cukru krupice
2 pomeranče
3 banány

Cukr utavíme na karamel, přidáme štávu z pomerančů, provaříme a přidáme na plátky nakrájený banán, zlehka prohodíme, ale už nevaříme, aby se banán nerozpadl.

Čokoládová omáčka

100 g čokolády na vaření
100 ml mléka
lžička cukru

Mléko přivedeme do varu přidáme čokoládu a cukr, dobře zamícháme, čokoládu necháme rozpustit a vychladíme.

Jedničková ozdoba

50 g bílku
50 g moučkového cukru
50 g hladké mouky

Všechny suroviny umícháme dohladka. Hmotu natíráme na silikonový plát v tenké vrstvě pečeme při 200 °C cca 5 minut. Oplatky můžeme ještě za tepla tvarovat.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl