Maso

Kuře se zeleninovou nádivkou a bylinkovým máslem

Můžeme si dopřát ještě lepší kulinářský pozdrav jara než po bylinkách voňavé jarní kuřátko s velejemnou zeleninovou nádivkou? Hlavně se nebojte nezvyklé sýrové nádivky se zeleninou. Je opravdu lahůdková.

4-6 porcí

1 kuře
600 g raných brambor

nádivka

1 kedlubna
1 červená cibule
svazek ředkviček
1 malý fenykl
200 g smetanového sýru typu Lučina
pepř
sůl

bylinkové máslo

200 g másla
svazek tymiánu
svazek libečku
svazek pažitky
pepř
sůl

Zeleninu nakrájíme na větší kostky a smícháme s lučinou rozetřenou se solí a pepřem. Touto nádivkou naplníme očištěné kuře.

Změklé máslo vyšleháme a smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Bylinkové máslo vetřeme pod kůži kuřete, během pečení se pěkně rozpustí a vsákne do masa. Kuřeti svážeme nohy, vložíme do pekáče společně s ranými bramborami nakrájenými na půlky, pečeme prvních 10 minut na 200 °C, pak při 170 °C dopékáme cca 1 hodinu dokud není kuře měkké a propečené. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou, popřípadě trochu podlijeme vodou.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl