Moučníky a cukroví

Segedínské tvarohové řezy

Tento moučník se Maďarům ze Szégedu opravdu povedl. Tenký korpus těsta a silná tvarohovo-smetanová náplň napovídá o jeho zvláštní lehkosti. Podává se ještě teplý, je vláčný a vlhký, jednoduše lahodný. Chutná výtečně i studený.

těsto do malé dortové formy

100 g másla
140 g hladké mouky
1 žloutek
špetka soli

náplň

0,5 l zakysané smetany
200 g tvarohu
3 až 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
cukr podle chuti
špetka soli

1. z hladké mouky, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto lineckého typu, které vložíme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme na 10 minut péct do středně vyhřáté trouby

2. než se těsto předpeče, rozšleháme tvaroh se smetanou a žloutky, trochu osolíme, osladíme podle chuti a vmícháme sníh z ušlehaných bílků; přidat můžeme i trochu strouhané citrónové kůry

3. náplň nalijete na rozpečené těsto, vložíte opět do trouby a pečete ještě cca 30 minut

Ohodnoťte tento recept: 

52 hlasů

Další recepty Celý díl