Ústřice patří do repertoáru všech labužníků a jsou považovány za nejznámější afrodiziakum. Vždyť samotné moře je zdrojem života a mořské plody jsou štědrým dárcem látek blahodárných pro náš organismus. Jen pozor, pokud nemáte odzkoušeno, tak opatrně a v rozumném množství. Najdou se i alergici.

4 porce

16 ústřic

varianta s citrónem

4 citróny

Nejjednodušší a nejčastější způsob podávání ústřic je pouze s citrónem. Ústřici jím zakápnete a vysrknete z lastury.

Kluci však připravili další dvě chuťově velmi vydařené varianty, a to ústřice s francouzským a ústřice s mexickým dresinkem.

francouzský dresink

4 červené cibule
100 ml vinného octa
20 g hnědého třtinového cukru

Cibulku nasekáme ne velejemné kostičky a v misce ji smícháme s vinným octem a třtinovým cukrem. Tento dresink klademe přímo na ústřice v lasturách.

mexický dresink

40 ml stříbrné tequily
1 limetka
100 ml tomatového džusu
čerstvě mletý pepř

Tomatovou šťávu promícháme s tequilou, pepřem a limetovou šťávou. Dresink nalijeme do malých mističek a ústřici do něj vložíme.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl