Maso

Perfekt burger

Klasika, která je vyšperkovaná výtečnou slaninou amerického tipu.

4 porce

600 g hovězího mletého masa s lojem (nebo chuck roll)
mletý pepř
sůl
olej na opečení
4 plátky čedaru
4 plátky tepelně neopracované slaniny (americká)
4 housky
6 lžic majonézy
1 velké rajče
2 kyselé okurky
sůl

Mleté maso smícháme s pepřem a solí a vytvarujeme placky, které opečeme na oleji z obou stran. Když maso obrátíme, položíme na něj plátek čedaru, který se nám pěkně roztaví.

Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pěkně vypečeme (anebo můžeme udělat v pánvi).

Housky rozkrojíme a nasucho krátce rozpečeme.

Podáváme tak, že půlku housky potřeme majonézou, navršíme maso se sýrem, slaninu, nakrájenou okurku a rajče a přiklopíme druhou částí housky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl