Zeleninová jídla

Pečené plněné cibule se šťouchanými batáty

Další tip na chutný, efektní a především zdravý vegetariánský pokrm!

4 porce

2 velké bílé cibule
3 rajčata
120 g strouhanky
4 lžíce olivového oleje
100 g sýru feta
2 stroužky česneku
2 hrsti sekané plocholisté petržele
100 g vařené černé čočky
mletý pepř
sůl
300 ml zeleninového vývaru
200 ml bílého vína

Cibule oloupeme, trochu skrojíme na straně kořene i stonku a příčně rozkrojíme na půl. Rozebereme jednotlivé mističky a vyskládáme vždy dvě v sobě do pekáče.

Vnitřky cibulí nakrájíme nadrobno. Rajčata nastrouháme, smícháme se strouhankou, olejem, nastrouhaným sýrem, nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, petrželkou a vařenou čočkou. Dobře ochutíme mletým pepřem a solí.

Cibulové mističky plníme směsí, podlijeme vývarem a vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 − 20 minut, až je cibule na skus. Podáváme se šťouchanými batáty (viz níže).

Šťouchané batáty

500 g batátů
voda na uvaření
50 ml přepuštěného másla
100 g měkkého tvarohu
muškátový oříšek
sůl

Oškrábané a nakrájené batáty uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, batáty rozmačkáme, vmícháme máslo, tvaroh a muškátový oříšek.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl