Maso

Marinované kuřecí prso se zeleninovým bulgurem

Recept, jak snadno připravit výtečné kuře. Navíc tak snadno!

4 porce

4 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
bylinky (tymián, rozmarýn, pažitka, petrželka)
mletá sladká paprika
slunečnicový olej
mletý pepř
sůl

Omytá kuřecí prsa vložíme do uzavíratelné nádoby. Cibuli, česnek, bylinky, mletou papriku, olej, sůl a pepř rozmixujeme dojemna a nalijeme na kuřecí prsa, dobře promícháme, uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat. Kuřecí prsa vyjmeme z nádoby a po obou stranách opečeme na pánvi, poté ještě vložíme do trouby na 160 °C na 15−20 min.

Zeleninový bulgur

100 g bulguru
voda na uvaření
100 g cukety
100 g lilku
100 g žluté nebo červené papriky
100 g červené cibule
50 g másla
mletý pepř
sůl

Bulgur vložíme do vroucí, mírně osolené vody, a vaříme doměkka a scedíme.

Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na másle, asi 3 minuty poté přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl