Ryby a mořské plody

Kapří filet marinovaný v česneku s bramborovým salátem

Tuto úpravu kapra ráda doporučím i ke štědrovečenímu stolu. Je velmi chutná, kapr navíc bez kostí. Bramborový salát je díky listovým salátům a olivovému oleji lehčí než ten klasický bramborový. Nebraňme se změnám.

4 porce

400 g filetů z kapra
5 stroužků česneku
100 ml černého piva
250 g zámeckých brambor
2 červené cibule
150 g listových salátů
panenský olivový olej
vinný ocet
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Vykostěné a očištěné kapří maso zbavené šupin nařežeme na straně kůže, ochutíme utřeným česnekem se solí, pivem, drceným kmínem a pepřem, necháme marinovat nejlépe přes noc. Pečeme na grilovací pánvi z obou stran.

2. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme krájenou cibuli na půl kolečka, ochutíme octem, olivovým olejem, solí, pepřem a necháme v chladu odležet. Poté znovu dochutíme a lehce promícháme s očištěným, na kousky natrhaným, listovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl