Ryby a mořské plody

Nakládaný pstruh s cibulí a pečenou paprikou

Nakládaný pstruh v octovém nálevu s cibulí je české chuti velmi blízký. Podává se s pečenou paprikou – taktéž lahůdková záležitost.

Cibule s octem

1 cibule
2 stroužky česneku
30 ml olivového oleje
4 bobkové listy
sůl
400 g vinného octa

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek jen rozmáčkneme, vložíme do kastrůlku s rozpáleným olejem, smažíme dosklovata, přidáme bobkový list, osolíme, zalijeme vinným octem, odstavíme a necháme vychladnout a odležet.

2 filety ze pstruha
mletý pepř
sůl
olivový olej

Filety pstruha nakrájíme našikmo na plátky, opepříme a osolíme. Na vyšší vrstvě oleje osmažíme rybu dozlatova nejprve kůží dolů, poté otočíme. Osmaženou rybu vkládáme do cibulovo-octového nálevu (viz výše) a necháme týden v lednici marinovat. Podáváme s pečenou paprikou (viz níže).

Pečená paprika

1 velká červená paprika
1 palička česneku
3 snítky rozmarýnu
olivový olej
sůl
mletý pepř

Do pečicí nádoby vložíme paličku česneku rozkrojenou napříč, přidáme 3 snítky rozmarýnu, osolíme, přidáme celou červenou papriku, zakryjeme alobalem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 30−40 minut, na posledních 10 minut alobal odkryjeme. Paprika musí mít černou slupku, pak je hotovo.

Necháme zchladnout, z papriky stáhneme spálenou vrstvu, vyjmeme semínka. Papriku v misce rozmačkáme vidličkou spolu s pečeným česnekem vymáčknutým ze slupky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl