Maso

Svijanská vepřová krkovice s kapustovým bramborákem

Skutečným horalům náleží naservírovat pořádnou porci vydatného masa. Marinovaná krkovice ve svijanském ležáku se však klukům zdála málo, tak ji doplnili houbovou smaženicí a skvělým kapustovým bramboráčem. Od místních pekelníků sklízeli za tak dobrou večeři velké ovace.

krkovice

4 plátky krkovice á 200 g
200 ml svijanského nebo jiného ležáku
kmín
pepř
sůl

smaženice

200 g vařeného uzeného masa
4 vejce
50 g sušených hub nebo 500 g čerstvých
1 cibule
olej
drcený kmín
pepř
sůl

bramborák

700 g brambor
400 g kapusty
100 g hladké mouky
3 vejce
200 g sádla
majoránka
česnek
pepř
sůl

1. Vepřovou krkovici rozklepeme, ochutíme soli, pepřem a necháme marinovat v pivu nejlépe přes noc.

2. Uzené maso, houby a cibuli nakrájíme nahrubo, orestujeme na másle, ochutíme solí, pepřem a kmínem, přidáme vejce, které nám hmotu pěkně spojí. Nepražíme dlouho, smaženice by měla mít vláčnou konzistenci.

3. Brambory nastrouháme, ochutíme kořením a česnekem podle chuti, rozmícháme s moukou, vejci a na jemné nudle krájenou kapustou. Horalské bramboráky pečeme na sádle dozlatova.

4. Krkovici grilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi, poklademe na ni hotovou smaženici a ještě krátce gratinujeme (zapečeme). Takto upravené krkovice balíme do kapustových bramboráků.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl