Maso

Pošírované kuře plněné nakládaným lanýžem, bílý chřest se šalotkovým máslem, rozinkami a oříškem, bramborová omáčka

Delikátní pokrm, vhodný na slavnostní tabuli a výjimečnou příležitost. Nebo naopak! Můžeme oslavit jen tak jakýkoliv den a radovat se ze života a z lahodných chuťových kombinací.

4 porce

4 kuřecí prsa „supreme“
1 nakládaný lanýž
lanýžový olej
200 g hnědých žampionů
sůl
bílý pepř
400 ml silného kuřecího vývaru

Do každé kuřecí porce prořízneme kapsu. Kuře osolíme a opepříme.

Žampiony nahrubo nastrouháme, osmahneme je na lanýžovém oleji, lehce strouhneme nakládaný lanýž, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a směsí plníme kuřecí kapsy.

Každou porci zabalíme do folie, dost pevně, folii propícháme vidličkou a dáme vařit do silného kuřecího vývaru. Vaříme pozvolna 20 − 25 minut.

ragú z chřestu

400 g bílého chřestu
1 šalotka
70 g másla
50 g rozinek
muškátový oříšek
sůl
bílé víno

Chřest oškrábeme a dřevnaté konce odkrojíme. Nakrájíme jej na hranolky, hlavičky ponecháme vcelku.

Šalotku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji na másle dosklovata, přidáme chřest, rozinky, muškátový oříšek, zastříkneme vínem a krátce povaříme.

bramborová omáčka

150 g brambor
200 ml kuřecího vývaru
50 g másla
špetka šafránu

Brambory uvaříme v kuřecím vývaru a spolu s máslem a špetkou šafránu rozmixujeme v hustou omáčku.

Můžeme dozdobit plocholistou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl