Čokoládový krém s kokosovými hoblinkami, cukrářským piškotem a malinami
Představíte-li si smetanovou panna cottu v čokoládovém provedení, tak přesně chutná tento lahodný krém. Jednoduchý na přípravu, výtečný a efektní dezert. Při přípravě počítejte s několika hodinami tuhnutí, doporučujeme připravit den před podáváním.
4−6 porcí
5 plátků želatiny
100 g čokolády na vaření nebo jiné s vysokým obsahem kakaa
80 g krystalového cukru
3 žloutky
300 ml 33% smetany
4−6 cukrářských piškotů
ledové nebo slámové víno
125 g čerstvých malin
kokosové hoblinky
Želatinu necháme v troše vody nabobtnat.
Menší kastrůlek vložíme do většího s vodou a v této vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté smícháme se smetanou.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme k čokoládě spolu s nabobtnalou želatinou. Když je tekutina hladká a želatina zcela rozpuštěná, vlijeme směs do mističek a necháme ztuhnout.
Vychlazený čokoládový krém podáváme chlazený s piškotem máčeným v ledovém víně, s malinami a kokosovými hoblinkami.
Ohodnoťte tento recept: