Čerstvý kozí sýr s dýňovým chutney
Dýňové chutney můžete po uvaření a zchladnutí podávat hned nebo je můžete zavařit a podávat později k sýrům, paštikám, pečeným masům.
4 porce
320 g čerstvého kozího sýru
hrst vlašských ořechů
dýňové chutney
200 g másla
2 bílé cibule
100 g cukru
3 lžíce krájeného zázvoru
1 ½ kg očištěné dýně hokaido
5 pomerančů
3 citrony
špetka chilli
Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na kostičky dosklovata, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme zázvor, dýni nakrájenou na kostičky, šťávu z pomerančů a citronů. Vaříme tak dlouho, až je dýně měkká a téměř rozvařená, ale přece jen nám zůstávají malé kousky. Podle gusta ochutíme chilli a necháme vychladnout.
K porci čerstvého kozího sýra servírujeme chutney a posypeme nahrubo mletými ořechy.
Ohodnoťte tento recept: