Moučníky a cukroví
Karamelizovaný chřest s jahodovým tvarohem
Sezónní chřest lze upravit i na grilu a na sladko!
4 porce
400 g oloupaného bílého chřestu
4 lžíce třtinového cukru
50 ml bílého vína
svazek meduňky
jahodový tvaroh
200 g jahod
4 lžíce třtinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
400 g měkkého tučného tvarohu
Na grilovací tácek rovnoměrně rozprostřeme očištěný chřest, zasypeme cukrem a sekanou meduňkou, vložíme na 3−4 minuty na vyhřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat. Poté zakápneme vínem a vložíme zpět na gril na 2 minuty. Podáváme s jahodovým tvarohem.
Jahody rozmačkáme s cukry a smícháme s tvarohem.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů