Moučníky a cukroví

Karamelizovaný chřest s jahodovým tvarohem

Sezónní chřest lze upravit i na grilu a na sladko!

4 porce

400 g oloupaného bílého chřestu
4 lžíce třtinového cukru
50 ml bílého vína
svazek meduňky

jahodový tvaroh

200 g jahod
4 lžíce třtinového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
400 g měkkého tučného tvarohu

Na grilovací tácek rovnoměrně rozprostřeme očištěný chřest, zasypeme cukrem a sekanou meduňkou, vložíme na 3−4 minuty na vyhřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat. Poté zakápneme vínem a vložíme zpět na gril na 2 minuty. Podáváme s jahodovým tvarohem.

Jahody rozmačkáme s cukry a smícháme s tvarohem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl