Saláty

Cherry rajčata pečená v alobalu s libečkovým pestem, parmskou šunkou a mozzarelou

Tradiční italskou specialitu Caprese představí Ondřej v jiné variaci.

4 porce

libečkové pesto

800 g cherry rajčátek na stopce
8 lžic panenského olivového oleje
mletý pepř
mořská sůl
4 lžíce cukru

hrst libečku
50 ml panenského olivového oleje
hrst slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl

12 kuliček mini mozzarelly
8 plátků parmské šunky

Na plát alobalu poklademe cherry rajčátka, osolíme, opepříme, posypeme cukrem, zakápneme olejem a zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a pečeme asi 10 minut.

Ve hmoždíři nebo mixeru rozdrtíme v oleji slunečnicová semínka, libeček a česnek, osolíme a opepříme.

Na talíř servírujeme porce grilovaných cherry rajčátek, kuličky mozzarelly, zakápneme pestem a poklademe plátky šunky.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl