Ryby a mořské plody

Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou

4 porce

800 g filetu z kapara
šťáva a kůra z jednoho citronu
2 žloutky
100 g strouhanky
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
sůl
150 g másla

Mleté kapří maso promícháme se žloutkem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tvarujeme malé karbanátky, upravíme na pečící papír na plech a pečeme na 190°C do zlatova. Podáváme s okurkovým tatarákem, okurkovým salátem, křenovou majonézou a sypeme slunečnicovými semínky (přílohy viz níže).

okurkový tatarák

½ salátové okurky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
100 g crème fraîche
hrst kopru

Dužinu z okurky nakrájíme na kostičky a vymícháme s créme fraîche, koprem a hrubozrnnou hořčicí.

okurkový salát

½ okurky
vinný ocet
olivový olej
špetka cukru
sůl
hrst lístků červené řepy nebo polníčku

Z octa, oleje, soli a cukru vymícháme hladkou emulzi, prohodíme s plátky okurky a listy červené řepy.

křenová majonéza

100 g majonézy
2 lžíce strouhaného křenu
střik bílého vína
lžíce plocholisté petrželky
sůl
80 g slunečnicových semínek

Majonézu vymícháme se strouhaným křenem, sekanou petrželkou, solí a vínem do hladké emulze.

Slunečnicová semínka sypeme až na upravený pokrm na talíři.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl