Polévky

Krémová polévka z lišek s králičím masem

K jemnému krému ze žlutých lištiček se velmi hodí bílé maso, kluci zvolili králičí. Můžete nahradit krůtím či kuřecím masem.

4–6 porcí

500 g lišek
1 cibule
80 g másla
1 l zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
1 brambor
200 ml smetany
muškátový oříšek
sůl
200 g králičího masa
drcené nové koření
mletý bílý pepř
sůl

Králičí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.

Houby očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. ¾ lišek použijeme na přípravu krému, ¼ ponecháme stranou jako vložku do polévky.

Na másle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme lišky, drcené nové koření, osmahneme, přidáme trochu bílého pepře, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme ½−1 stroužek česneku a přivedeme k varu. Do polévky nastrouháme jeden brambor, pět minut povaříme a rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem. Do polévky vložíme králičí maso, povaříme, až je maso vařené. Na závěr přidáme celé nebo na menší kousky natrhané lišky, necháme přejít varem a podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl