Moučníky a cukroví

Pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou

Pro milovníky sladkého je tento dezert přímo famózní. Naprostá jednoduchost přípravy skýtá neuvěřitelně vzrušující chuťovou kombinaci.

4 porce
4 hrušky
krupicový cukr
voda
citronová šťáva
3 snítky tymiánu
1 smetana 33%
1 lžíce moučkového cukru
perníkové koření (např. zázvor, hřebíček, anýz, skořice, muškátový oříšek, badyán, nové koření)

Hrušky oloupeme a uvaříme je v cukrové várce (voda, cukr, citronová šťáva, tymián) doměkka. Ideálně vařené jsou tehdy, když do nich vpíchneme nůž a ony samovolně sjedou.

Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme s cukrem a kořením. Šleháme nejprve na nízké otáčky, postupně zrychlujeme.

Vařené hrušky vyjmeme a skrojíme jim spodní část, aby dobře stály.

Servírujeme kopeček šlehačky, do kterého vsadíme vařenou hrušku, dozdobíme snítkou tymiánu.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl