Ryby a mořské plody

Kapr smažený v kořeněné strouhance s estragonovou majonézou

Dozlatova smaženým kapřím hranolkách sluší nejen estragonem ochucená majonéza, ale i pikantní a navinulý salát ze salátových okurek, jablíček, červené cibulky a čerstvě strouhaného křenu.

4 porce

2 kapří filety
4 vejce
libeček
směs koření na ryby
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení

Filety kapra nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Do vajec vmícháme nasekaný libeček a směs koření na ryby Avokádo.

Rybí kousky obalujeme nejprve vhladké mouce, poté vochucených vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme vhojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Estragonová majonéza

250 g majonézy
1 citron
2 snítky estragonu
sůl

Majonézu smícháme s citronovou šťávou, nadrobno nasekaným estragonem a troškou soli.

Jablkovo-okurkový salát

1 salátová okurka
1 malá červená cibule
2 větší jablka
čerstvý křen
vinný červený ocet
slunečnicový olej
pažitka
mletý pepř
sůl

Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny a vykrojíme z ní střed se semínky. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka na kostičky a vše zastříkneme vinným octem a necháme odležet asi půl hodiny.

Poté přidáme trochu oleje, nasekanou pažitku, mletý pepř a sůl. Dobře promícháme a podáváme ke smaženému kaprovi.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl