Maso

Farmářský tatarák z angusu

Na výrobu tatarského bifteku si dopřejme maso „s rodokmenem“, tedy takové, jehož původ dobře známe.

4 porce

na podávání

bílý toustový chléb
parmezán
rukola

300 g zadního hovězího masa (ořech)
3 žloutky
2 sušená rajčátka naložená v oleji
½ menší červené cibule
2 malé pikantní okurky
mletý kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika
olivový olej
sůl

Kvalitní, dobře vyzrálé zadní hovězí umeleme na hrubší šajbě (č. 4).

Nadrobno nakrájíme sušená rajčátka, cibuli a okurky.

K masu přimícháme žloutky a půl dávky nakrájené zeleniny, ochutíme kmínem, pepřem, paprikou, solí, zakápneme olivovým olejem. Ochutnáme a podle libosti přidáme ještě zeleninu a koření. Je lepší ingredience postupně podle naší chuti přidávat, zpět je vzít nemůžeme.

Tousty nasucho opečeme, na ně navršíme tatarský biftek, ozdobíme hoblinkou parmezánu a lístky rukoly.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl