Ryby a mořské plody

Rybí kari (Kari Ikan)

Kari je vlastně guláš, jehož součástí je i směs koření kari a lístky kari. Výtečné jídlo.

1 kg filetu z lososa
1 lžíce kurkumy
slunečnicový olej
1 lilek nebo cuketa
¼ lžičky pískavice
¼ lžičky římského kmínu
¼ lžičky fenyklu
¼ lžičky hořčičných semínek
lístky kari (volitelné)
100 g cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce kari koření
3 lžičky tamarindové pasty
voda
sůl

Příloha

vařená rýže

Maso lososa nakrájíme na větší kostky, obalíme v kurkumě smíchané s trochou soli.

Kousky masa krátce opečeme z obou stran, nepropékáme zcela, maso vyjmeme a dáme stranou.

Lilek nakrájíme na kostičky.

Kari prášek smícháme s vodou.

Tamarindovou pastu smícháme s vodou.

V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme na něj koření v celém stavu – pískavici, římský kmín, fenykl, kari lístky, hořčičná semínka, krátce osmahneme, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, rozmíchané kari a tamarind, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

Do základu vložíme lilek, lososa, povaříme cca 7 minut, osolíme a podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl