Moučníky a cukroví

Citronovo-jogurtová pěna s meduňkovými jahodami

Určitě vám tato jemná krémovitá pěna přijde k chuti v teplých jarních a letních měsících.

6 porcí

500 ml hustého přírodního jogurtu
1 lžíce karibského hnědého rumu
1 lusk vanilky
100 g cukru
50 g vanilkového cukru
15 g plátkové želatiny
trochu vody
šťáva ze dvou citronů
300 ml 33% smetany

Na podávání

500 g jahod
meduňka
cukrářské piškoty + rum

Šlehačku vyšleháme dotuha.

Želatinu necháme nabobtnat v cca 50 ml vody, přidáme citronovou šťávu a zahřejeme, až se želatina rozpustí (roztok se nesmí vařit).

Jogurt smícháme s citronovou kůrou, rumem, semínky vanilkového lusku a cukrem, přimícháme šlehačku a připravenou želatinu a vlijeme do skleniček. Necháme vychladit.

 Jahody nakrájíme na menší kousky a promícháme se sekanou meduňkou.

Sklenky s jogurtovou pěnou doplníme jahodami a cukrářskými piškoty krátce namočenými v karibském rumu.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl