Moučníky a cukroví

Kokosová roláda

Lahodnou roládu je dobré připravit den před podáváním. V lednici tak dostane šanci se dobře proležet, druhý den ji už jen dozdobíme. Dívejte se na triky Josefa Vícha.

světlý piškot

4 vejce
200 g krupicového cukru
100 g Hery máslová příchuť
200 g hladké mouky
1 kypřicí prášek
200 g rybízové marmelády

Do vajec postupně vešleháváme cukr, až vyšleháme pevnou bílou pěnu, vešleháme rozpuštěný tuk a postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout a vložíme na 2 hodiny do lednice.

krém

500 ml mléka
100 g strouhaného kokosu
120 g krupicového cukru
40 g kukuřičného škrobu
200 g Hery máslová příchuť
kokosové plátky na ozdobení

¾ dávky mléka vlijeme do kastrolu, přidáme cukr, strouhaný kokos a necháme 2 hodiny odstát. Přecedíme, propasírujeme, zahřejeme a vmícháme škrobovou moučku smíchanou se zbytkem mléka, povaříme 1−2 minuty, přelijeme do mísy, zakryjeme potravinářskou folií (aby se nám neudělal škraloup) a necháme zchladnout.

Vychladlý krém nejprve prošleháme a následně do něj vešleháme při pokojové teplotě změklou Heru. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou, asi ½ cm vysokou vrstvou krému, zarolujeme a utáhneme do pečicího papíru (můžeme použít ten, na němž se pekla roláda) a dáme do lednice vychladnout a odležet, nejlépe přes noc. Zbytek krému ponecháme na potření rolády.

Druhý den roládu rozbalíme, potřeme krémem a posypeme kokosovými plátky. Roládu můžeme podávat s jahodami.

Ohodnoťte tento recept: 

98 hlasů

Další recepty Celý díl