Moučníky a cukroví

Smažená jablíčka – Apfelküchlein

Jihotyrolská jablka jsou věhlasná. V Evropě je každé třetí jablko právě z této oblasti Itálie. Abyste si na smažených jablíčkách pochutnali, musí být pěkná, pevná, šťavnatá a nakyslá.

2 velká pevná nakyslá jablka
rostlinný olej na smažení

Těsto

300 ml vlažného mléka
asi 6 lžic hladké mouky
2× na špičku nože kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
4 cl grappy
2 vejce

Nejprve připravíme těsto, které má být husté jako na lívance.

Do mléka vmícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, grappu a dva žloutky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.

Jablka oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na centimetrová kolečka.

Kolečka obalujeme v těstě a ihned smažíme v hojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

72 hlasů

Další recepty Celý díl