Maso

Turecký jehněčí pilaf

Pilaf je pokrm, jehož základem je rýže nebo bulgur. Toto jídlo je typické pro východní Evropu a Střední východ. Příměsi v pokrmu bývají různé, vždy obsahují výrazné koření – náš turecký pilaf i sušené meruňky a navrch se sype výtečnými piniovými oříšky!

4 porce

400 g jehněčího ořezu, pupku nebo krku
1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
300 g rýže Basmati
700 ml jehněčího vývaru
120 g sušené meruňky
2 ks celé skořice
sůl

Na podávání

80 g piniových oříšků
hrst čerstvé máty

Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, dozlatova ji opečeme a přidáme maso, které jsme předem nakrájeli na kostky a osolili. Důkladně opečeme, přidáme nakrájený česnek, propláchnutou rýži, opět osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, vložíme krájené meruňky a kousky celé skořice. Zaklopíme a pozvolna dusíme doměkka.

Podáváme s nasucho opraženými piniovými oříšky a sekanou mátou.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl