Moučníky a cukroví

Čokoládové bábovičky

Čokoládové bábovičky, jejichž autorkou je Eliška Škvařilová, obsahují dvě lžíce hrachové mouky Hrašky vanilka, která nejenže zvyšuje výživovou hodnotu dezertu, ale zlepšuje i vlastnost těsta a zabraňuje drolení. V receptu nepoužíváme vejce, tedy je tento recept dobrým tipem pro ty, kteří se chtějí nebo musí vyhýbat vejcím.

6−8 ks (podle velikosti formiček)

150 g jemné celozrnné špaldové mouky
150 g polohrubé mouky
2 lžíce Hrašky Vanilky
asi 330 ml mléka
150 ml oleje
150 g třtinového cukru
¾ prášku do pečiva
2 lžíce kokosu
2 lžičky kakaa
50 g rozinek

Dvě lžíce hrachové směsi a špaldovou mouku zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme ostatní ingredience – polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem, olej, cukr, kokos, kakao a rozinky. Vše důkladně promícháme. Těsto lijeme do formiček na bábovičky nebo muffiny. Nemáme-li teflonové či silikonové formičky, nádoby vymažeme máslem a vysypeme moukou či strouhankou. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Čokoládové bábovičky

Čokoládové bábovičky

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl