Moučníky a cukroví

Medovo-rumové perníčky

Paní Janurová prozradila pro vás, kteří rádi pečete, fintu – těsto na perníčky je třeba nechat odležet 24 hodin při pokojové teplotě – nikoliv v lednici!

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
1−2 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
3 lžičky mletého perníkové koření (skořice, hřebíček, nové koření, badyán, anýz, pepř, kardamom)
2 velká vejce
65 g másla
100 g medu
1 dl rumu
1 vejce na potření

Mouku, cukr i kakao prosejeme, smícháme se sodou a kořením.

Přidáme vejce, změklé máslo, med, rum a zpracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme mikrotenovým sáčkem a při pokojové teplotě necháme 24 hodin odležet.

Druhý den těsto na pomoučeném vále vyválíme na asi 1cm plát, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary, vkládáme je na plech lehce posypaný moukou a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C 7−10 minut.

Perníčky ihned po vyjmutí z trouby potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé je zdobíme.

Ohodnoťte tento recept: 

112 hlasů

Další recepty Celý díl