Zeleninová jídla

Zapékané brambory se sýrovou nádivkou

Plněné brambory můžeme podávat jako samotné jídlo nebo jako přílohu ke steaku.

4 porce

4 velké brambory
100 g sýra s modrou plísní
2 vejce
2 lžíce másla
muškátový oříšek
1 lžička přísady do jídel
8 dlouhých plátků uzené slaniny

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a necháme chvilku zchladnout, poté je podélně rozřízneme na půl a lžící vydlabeme tak, aby nám zůstaly pěkné bramborové mističky.

Vydlabanou část brambor rozmačkáme se strouhaným sýrem, vejci, máslem, ochutíme muškátovým oříškem a přísadou do jídel. Touto směsí brambory naplníme a každou bramboru obalíme do plátku slaniny. Na grilu dobře prohřejeme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl