Zeleninová jídla

Košíčky s květákovým kari

Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou náplní květákového kari a svěžího salátu plného křehkých klíčků vojtěšky, munga, červené řepy, řeřichy či hrášku.

8 porcí – koláčků o průměru 10 cm

Těsto na košíčky

2 ½ dl ovesných vloček
2 ½ dl ječné mouky
1 dl vody
0,5 dl olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
2 špetky soli

Z ingrediencí zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet. Poté plníme nízké jednoporcové teflonové formičky, prsty si podle potřeby namáčíme ve vodě.

Těsto propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut.

Předpečené korpusy naplníme květákovou kari směsí a pečeme ještě 15−20 minut.

Květákové kari

4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 jarní cibulka
250 g květáku
1 lžíce kari
sůl
hrst petrželky
2 vejce

Na oleji pozvolna osmahneme nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidáme cibulku, osmahneme, vmícháme nadrobno nasekaný květák, ochutíme kari, osmahneme, osolíme. Odstavíme, necháme zchladnout a do směsi vmícháme nasekanou petrželku a vejce.

Květákovou směsí naplníme formičky a dáme zapéct.

Podáváme s listovým salátem.

Listový salát s klíčky

4 hrsti rukoly
½ ledového salátu
klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa)
panenský olivový olej
citronová kůra a šťáva

Rukolu smícháme s natrhaným listovým salátem, přidáme klíčky, trochu citronové kůry, zakápneme olejem a zastříkneme citronovou šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl