Moučníky a cukroví

Vanilková zmrzlina

Máte-li chuť na domácí zmrzlinu, pořiďte si nejprve speciální výrobník na zmrzlinu. Poté je výroba domácí zmrzliny úplná hračka.

½ l 33% smetany
80 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
5 žloutků

Při přípravě zmrzliny ve výrobníku se, prosím, řiďte přiloženým návodem.

Výrobník zmrzliny (návod pro typ Montiss KIM5792M) vložíme před použitím na 12 hodin do mrazáku. Všechny ingredience dobře vychladíme.

Smetanu s oběma cukry a semínky vanilkového lusku přivedeme k varu, vmícháme oba cukry, odstavíme a vmícháme žloutky. Směs přecedíme, necháme vychladit, vlijeme do výrobníku zmrzliny, spustíme daný program a za cca 40 minut máme zmrzlinu hotovou.

Ohodnoťte tento recept: 

94 hlasů

Další recepty Celý díl