Saláty

Francouzský salát

Francouzský salát je základem pro výrobu francouzských chlebíčků, tak bohatých, až vám budou oči i chuť přecházet.

4 porce nebo na 12−16 chlebíčků

200 g brambor
60 g mrkve
60 g fazolových lusků
60 g hrášku
80 g kyselé okurky
80 g kyselého jablka
150 g majonézy
citronová šťáva
dijonská hořčice
bílý mletý pepř
worcesterská omáčka
sůl

Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme. Očištěnou mrkev a fazolové lusky uvaříme na skus, hrášek krátce spaříme. Veškerou zeleninu spolu s kyselou okurkou a jablíčkem nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, ochutíme hořčicí, bílým pepřem, worcesterskou omáčkou a solí.

Francouzský chlebíček

chlebíčková veka
majonéza
lístky hlávkového salátu
francouzský salát
vařené vejce
uzený losos
kyselá okurka
šunka
oliva

Každý plátek veky potřeme majonézou a ozdobíme lístkem salátu, kopečkem francouzského salátu, kouskem vařeného vejce, růžičkou lososa, vějířkem okurky, kornoutkem šunky a olivou.

Ohodnoťte tento recept: 

38 hlasů

Další recepty Celý díl