Maso

Jižanské smažené kuře

4–6 porcí

1 kuře
2 lžíce mleté sladké papriky
kajenský pepř podle chuti
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného tymiánu
hrst sušené cibule
mletý bílý a černý pepř
sůl
¼ l kefíru

Na obalení:
hladká mouka
mletá sladká paprika
kajenský pepř

slunečnicový olej na smažení

Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Každá porce na talíři má obsahovat kus prsa, stehna a křídla.

V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, sušenou cibuli, tymián, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme porce kuřete a necháme je proležet alespoň jednu hodinu, potom maso zalijeme kefírem a opět necháme chvíli proležet.

Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme marinované kusy kuřete, smažíme je zprudka a dozlatova z obou stran a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C.

Podáváme se zeleninovým salátem, např. Coleslaw.

Ohodnoťte tento recept: 

176 hlasů

Další recepty Celý díl