Moučníky a cukroví

Karobový krém s banánem

Do redakce dostáváme dopisy, zda můžeme občas vařit i bez použití mléčných výrobků. Čím dále větší počet lidí netoleruje mléčnou bílkovinu a tak zde máme variantu, jak si při výrobě moučníku poradit bez tvarohu, mléka, smetany. Připravit takový dezert trvá chviličku. Sami budete překvapeni, jak skvěle krém chutná. Karobový prášek obsahuje až třikrát více vápníků než kakao a seženete jej v obchodech se zdravou výživou. Prášek – karob nebo také svatojánský chléb je vyroben z plodů stromu rohovníku obecného rostoucího ve Středomoří.

4−6 porcí

2 banány
180 g neochuceného tofu
asi 1 dl rostlinného (ovesného, sójového aj.) nápoje
nerafinovaný cukr nebo med
vanilkový cukr nebo semínka z vanilkového lusku
6 lžic karobového prášku (svatojánského chleba)

Jeden banán rozšleháme s tofu, přidáme rostlinný nápoj, podle chuti dochutíme cukrem nebo medem, na ovonění přidáme vanilkový cukr nebo semínka z vanilkového lusku a karobový prášek.

Vše ještě jednou prošleháme, podáváme v pohárech a prokládáme kolečky banánu.

Ohodnoťte tento recept: 

42 hlasů

Další recepty Celý díl