Ryby a mořské plody

Kapr po pernštejsku

V pokrmu je použita oblíbená středověká kombinace koření. Exotická vůně i chuť omáčky jsou skvělým doplňkem k jemnému rybímu masu. Pokrm je tak jemný a výrazný zároveň.

4 porce

600 g kapřího filetu
100 g hladké mouky
olej na osmažení
3 dl bílého vína
0,5 dl vinného octa
hrst rozinek
1 lžička muškátového květu
1 lžička mletého zázvoru
špetka šafránu
4 střední jablka
100 g másla
2 střední cibule
sůl
bílé pečivo jako příloha

V kastrolu smícháme víno, ocet, rozinky, mletý zázvor, šafrán, muškátový květ a chvilku povaříme, přidáme na kostky nakrájená jablka, necháme přejít ještě 5 minut varem a odstavíme.

Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Odložíme na papírový ubrousek.

Na másle osmahneme klínky cibule, vložíme kapra, poklademe jablečno-kořeněnou směsí, zakryjeme poklicí a 10 minut zvolna podusíme.

Podáváme s bílým pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl