Pomazánky

Liptavská pomazánka

Liptauer Aufstrich – neboli liptavská pomazánka je nedílnou součástí občerstvení ve vídeňských Heurige. Vedle domácích uzenin a zabijačkových specialit podávají tuto pomazánku s několika druhy pečiva. Připíjí se vždy místním domácím „letošním“ vínem. Kluci pomazánku připravili v centru městských vinic ve Weingut Cobenzl.

2 porce

50 g másla

250 g měkkého tučného tvarohu

1 šalotka
1 kyselá okurka
1 lžíce kaparů
2 ančovičky
1 lžíce plnotučné hořčice
sladká mletá paprika
drcený kmín
sůl
pažitka na ozdobu

Máslo změklé při pokojové teplotě utřeme se solí, kmínem, paprikou, hořčicí. Do máslového základu vmícháme najemno nakrájenou šalotku, okurku, kapary a ančovičky a tvaroh. Pomazánku mažeme na chleba a zdobíme pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

46 hlasů

Další recepty Celý díl