Maso

Grilovaná bylinková sekaná s vepřovými játry

Už jste zkoušeli sekanou pečenou na grilu? Je třeba, aby váš gril měl poklop, pak se sekaná upeče stejně dobře jako v troubě. A už jste chutnali sekanou s játrovou vložkou? Vyzkoušejte tento recept, určitě bude mít úspěch.

6−8 porcí

1 kg mleté vepřové plece
snítka saturejky
snítka petrželky
snítka majoránky
snítka oregana
snítka tymiánu
1 lžička kmínu
4 cl koňaku

200 g vepřových jater
50 g sádla
2 svazky jarní cibulky
8 stroužků česneku
2 starší housky
1,5 dl mléka
2 žloutky
mletý pepř
sůl

Na sádle opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nasekaný česnek a kostky očištěných jater. Do směsi natrháme housku a akápneme mlékem.

Když houska nasákne, přidáme žloutky, vše smícháme s mletým masem a sekanými bylinkami, kmínem a koňakem. Ze směsi vytvarujeme tvar sekané a pečeme na grilovém tácku dozlatova. Zprvu pečeme při vyšší teplotě, dopékáme na nižší výkon grilu.

salát s hořčicovým dresinkem

300 g ředkviček
300 g kedlubny
300 g karotky
100 g mladého hrášku
100 g hořčice
50 ml oleje
muškátový květ
1 svazek pažitky
mletý pepř
sůl

Čerstvou zeleninu nakrájíme na malé kusy libovolného tvaru a smícháme s dresinkem, který připravíme vymícháním hořčice a oleje se špetkou muškátového květu, mletého pepře, soli a nakrájenou pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl