Moučníky a cukroví

Jablkový tartare s pěnou z calvadosu

4 porce

4 kyselejší jablka
60 g másla
4 lžíce cukru
8 lžic vlašských ořechů
1−2 lžíce strouhanky
2 lžíce medu

Omáčka

1 dl smetany ke šlehání
4 žloutky
4 lžíce krupicového cukru
4 cl calvadosu

Na ozdobu

hroznové víno
limetová kůra

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme máslo, jablka opečeme, zasypeme cukrem, nahrubo mletými ořechy, osmahneme, přidáme strouhanku, osmahneme, na závěr vmícháme med. Směs necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme dotuha.

Žloutky vložíme do nerezové misky a nad vodní lázní je vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme rychle a když zhoustnou, odstavíme je, stále mícháme a postupně vmícháme šlehačku.

Jablkový tartare pomocí formičky upravíme na talíř, zalijeme omáčkou, ozdobíme limetovou kůrou a hroznovým vínem.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl