Maso

Krkonošský medvěd

Kombinace masa, kořenové zeleniny a lesního ovce, společně se dusící s červeným vínem a divokým kořením je neotřelá a pikantní.

4 porce

100 g mrkve
100 g celeru
100 g kořenové petržele
100 g cibule
1 palice česneku
100 g sádla
2 lžíce cukru
800 g hovězího masa zadního
400 g mraženého lesního ovoce
1 hrst divokého koření včetně jalovce
3 dl červeného vína
3 snítky rozmarýnu
3 snítky tymiánu
2 brambory

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zarestujeme maso. Přidáme ovoce a koření (koření, pokud jej nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré vkládat do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout, nebo připravit vývar z koření), víno bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.

Ohodnoťte tento recept: 

73 hlasů

Další recepty Celý díl